Τελευταίες δημοσιεύσεις

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

On 8:11 μ.μ. by Συνάντηση Ελλήνων in    4 comments


  Οποιοσδήποτε όρος για να γίνει αρχικά κατανοητός, χρειάζεται επεξήγηση. Δηλαδή, τί σημαίνει για παράδειγμα ο όρος "Συνέλευση Ελλήνων". 
 Εύκολα ο όρος αυτός γίνεται κατανοητός διότι πολύ απλά καθορίζει ΤΙ και ΠΟΙΟΙ.
 Αν ο όρος αυτός χρησιμοποιηθεί σε μια πρόταση, π.χ.: "Θέλουμε να πραγματοποιήσουμε μια συνέλευση Ελλήνων και να αποφασίσουμε", τότε αυτομάτως δημιουργούνται δευτερογενείς παράγοντες οι οποίοι χρήζουν καθορισμού.


·  Θέλουμε: Προσδιορίζει αόριστα πρόσωπα τον αριθμό δύο και άνω. Προκύπτων ερώτημα είναι: Ποιά είναι τα πρόσωπα που θέλουν;
·  Να πραγματοποιήσουμε: Δηλώνει σκοπιμότητα και συνδέει το ΠΟΙΟΙ έχουν την σκοπιμότητα με το ΤΙ θέλουν να κάνουν.
·  Συνέλευση Ελλήνων: Απαντά στο ΤΙ. Βέβαια εδώ προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

1.      Σε ποιό τόπο και χρόνο θα γίνει η Συνέλευση και πόσοι Έλληνες θα συμμετέχουν σε αυτήν; Θεωρητικά αν υποθέσουμε ότι δεν ορίζει συγκεκριμένους, αλλά όλους τους Έλληνες, προκύπτει το ερώτημα πόσοι είναι οι Έλληνες; Θα πώ αυθαίρετα ένα στρογγυλό νούμερο ότι είναι 10 εκατομμύρια. Το πρακτικό πρόβλημα είναι ότι καθίσταται αδύνατον να συμμετέχουν ταυτόχρονα 10.000.000 άνθρωποι σε μία συνέλευση, όπου  αναμένεται μάλιστα να παρθούν αποφάσεις. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι είναι 500.000 οι συμμετέχοντες, το πρόβλημα θα συνέχιζε να υφίσταται. Φυσικά αυτό το πρόβλημα λύνεται μόνο αν οριστούν ανάλογοι αντιπρόσωποι των Ελλήνων να αντιπροσωπεύσουν αυτούς με τη συμμετοχή τους στη συνέλευση (πρακτικός ο λόγος).
2.      Σε ποιό πλαίσιο θα λειτουργήσει η συνέλευση, ώστε να είναι επιτυχής; Ποιά θα είναι τα θέματα που θα συζητηθούν και πώς θα ληφθεί η κάθε απόφαση; Ποιοί θα είναι οι εισηγητές των θεμάτων που θα συζητηθούν; Με ποιόν τρόπο θα γίνει η συζήτηση;
3.      Αν υποθέσουμε ότι όλα τα ανωτέρω προβλήματα ξεπεραστούν, οι αποφάσεις που θα έχουν παρθεί (φαντάζομαι με τον απόλυτα Δημοκρατικό τρόπο), με ποιόν τρόπο θα είναι εφαρμοστέες και ισχυρές διαμέσω του υφιστάμενου Νομικού και Συνταγματικού πλαισίου;;;;
Εν κατακλείδι, η ερώτηση του τίτλου "Συνέλευση Ελλήνων - Εφαρμόσιμος όρος ή μή;", μένει αναπάντητη εάν πρωτίστως δεν οριοθετηθούν με καταστατικό χάρτη τα ανωτέρω ζητήματα, αλλά ενδεχομένως κι άλλα, τα οποία δεν εντόπισα.
Μέγα ζήτημα πιστεύω είναι το γεγονός ότι 2 χρόνια μετά τη γέννηση της Ιδέας "Συνέλευση Ελλήνων", δεν έχει μετατραπεί σε συγκεκριμένο στόχο, αλλά ακόμη παραμένει ως μια περιρρέουσα αόριστη έννοια.

   Με αυτό το άρθρο επιδιώκω να θέσω κάποιους προβληματισμούς σε όλους τους Συνέλληνες, οι οποίοι εδώ και πολύ καιρό οραματιζόμαστε διακαώς και δικαίως μια Συνέλευση Ελλήνων. Το να επικαλείσαι απλά μια "Συνέλευση Ελλήνων" σε στυλ "γιουρούσι..." (βλ. εικ. 2), δεν θα αποφέρει κατά τη γνώμη μου ποτέ την πραγμάτωση της συνέλευσης αυτής.





  Βέβαια δεν θα παραλείψω να αναφερθώ και στην καυστική αφίσα που κυκλοφόρησε πρόσφατα (βλ. εικ. 3), κι εμμέσως καταδεικνύει με ειρωνικό τρόπο την ιστοσελίδα μας και την προσπάθειά μας. 
  Προσκαλώ, λοιπόν, τον εμπνευστή της εν λόγω αφίσας να μοιραστεί μαζί μας: Πώς οραματίζεται ο/η ίδιος/ίδια την Συνέλευση Ελλήνων και πότε ακριβώς πιστεύει ότι θα πραγματοποιηθεί; Επίσης, πόσοι πιστεύει ότι θα συμμετέχουν στο τέλος, εάν λάβουμε υπ' όψιν τον "αφορισμό" που δέχονται Έλληνες οι οποίοι εκφράζουν έστω και ελάχιστα διαφορετικές απόψεις, από Έλληνες που έχουν οικειοποιηθεί την Συνέλευση Ελλήνων ως πνευματικό τους δικαίωμα.


Εάν συμμετέχει μόνο μέρος των Ελλήνων (λόγω "αφορισμού" των υπολοίπων), τότε δε νομίζω ότι θα έχει σημασία αν θα γίνει ή όχι.

 Φυσικά, όμως, όταν πραγματοποιηθεί εγώ θα είμαι εκεί. Απλά εύχομαι να μην έχει την κατάληξη αυτή... (βλ. εικ. 4).



Π.Κ.

4 σχόλια:

  1. Εγώ πάω σε όσες περισσότερες συναντήσεις Ελλήνων μπορώ τα τελευταία 2 χρόνια και παρατηρώ ότι γίνετε πολύ καλή κουβέντα και ζυμώσεις για την τελική συνέλευση Ελλήνων που τόπο πολύ επιθυμούν όλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά εδώ που τα λέμε... έτσι είναι τα πράγματα. Λέμε λέμε συνέλευση ελλήνων και δεν τσουλάει τίποτα. Κάποια στιγμή άκουσα σε ένα βίντεο τον Σώρρα να λέει για την συνελευση , όλοι οι Έλληνες σε μια κεντρική σκηνη να αποφασισουν. δεν μιλάει κανείς ομως, οτι να ναι. ΑΥτο θέλει οργάνωση,δεν γινεται ετσι απλά....

      Διαγραφή
  2. Αντι-πρόσωπος είναι ατυχής λέξις διότι καί σήμερα έχουμε αντι-προσώπους στήν βουλή.
    Αντι-πρόσωπος είναι αυτός πού συμμετέχει κάπου αντί τού όλου τών ατόμων καί αποφασίζει ό ίδιος γιά ότιδήποτε.
    Η σωστή λέξις είναι εκ-πρόσωπος , δηλάδή ένα άτομο πού έκ-προσωπεί μία ομάδα πολιτών καί μεταφέρει τίς αποφάσεις τους χωρίς τό ίδιο τό άτομο νά μπορεί νά αποφασίσει γιά οτιδήποτε. ΑΠΛΆ μεταφέρει τήν απόφαση τών ατόμων πού εκ-προσωπεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μετά ''λαμπρο- σωρό -πληκτη'' εποχή έχει προβληματίσει αρκετά καί όσους ''πιστούς'' +συν+έλληνες είχαν βάλει στόχο τήν +ΣΥΝέλευση χωρίς νά έχουν διερωτηθεί ΠΟΙΑ κοινά σημεία καθηστούν εφικτή τούτη τήν πολυ+συν ζητούμενη έλευση.
    Καθώς η ''πίστη'' είναι κύριο χαρακτηριστικό +ΣΥΝαισθηματικών λειτουργειών, δέν ''προκάναμε'' νά αναΛΟΓΙΣΤΟΎΜΕ τί μάς SERVI -ρανε οί DELIVER-άδες αφού οί ίδιοι παραγγέλναν , καί ό πεινασμένος +...όπληκτος ακόμη παραμένει πεινασμένος...έκ ...από ...πληκτος.
    Μέ ποδοσφαιρό-όπληκτο όρο περιγράφεται :
    ΛΟΓΙΚΗ - ΠΙΣΤΗ = 0 - 6..ή..7..ή...8..
    Έστω ότι μάθαμε από τά λάθη μας ! καί προχωράμε !
    ...πού όμως ;; καί ...μέ βάρκα τήν ελπίδα ;;; !!!
    Εάν ό Άνω ''Όροφος'' παραμείνει αΚΑτίκοιτος καί ΔΙΑμορφούμενος έκ ΜΜΕξαθλιώσεως κλπ τότε η ανάγκη απαντήσεων θά ορίζεται από τόν Μέσο καί Κάτω ''όροφο'' τής ΥΠΟστάσεώς μας καί η ΠΙΣΤΗ θά κερδίζει τούς αγώνες.
    Πώς νά +συνΕΥρεθούμε χωρίς τό ΑΝΩ κοινό μέρος ;;
    .. πώς γίνεται εάν δέν κατανοήσουμε ότι η επί ΚΟΙΝΗ+ωνία απαιτεί τό +ΣΥΝειδητό ΕΜΕΙΣ από τό Εγώ;;;
    ... απΑΙΤΗΤΑΙ ανάλυση τής +συνΑΙσθηματικής ''καρδιάς'' καί η ισορροπία μέ τήν ΝΟΗΤΗ , δηλ.τήν ΚΑΡΑ+ΔΙΑ = κεφαλή +(τήν φυσική ενέργεια) βλ.Δία - Ζεύ ώς έκφραση όλων τών φυσικών ενεργειών καί δυνάμεων.
    Γιά νά λειτουργήσει η Δημοκρατία απαιτείται εγρήγορση ενεργών πολιτών ...
    Έχω τήν αίσθηση ότι ΔΕΝ έχουμε ούτε τήν Θεωρεία.. (τό χάνουμε τό μάθημα ...πατριώτη !!!)
    ...''Να εύχεσαι νά 'ναι μακρύς ό δρόμος
    γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
    Τούς Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας
    τόν θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,
    τέτοια στόν δρόμο σου ποτέ σου δέν θά βρείς,
    άν μέν' η σκέψη σου Υψηλή , άν Εκλεκτή συγκίνησις
    τό πνεύμα καί τό σώμα σου αγγίζει.'''

    ΑπάντησηΔιαγραφή