Τελευταίες δημοσιεύσεις

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

On 2:56 μ.μ. by Συνάντηση Ελλήνων in    No comments
Γράφει ο Π.Κ. ...
Ο "αγαπητός" μας και μή εξαιρετέος Πρόεδρος της Ελληνικής "Δημοκρατίας" κ. Κάρολος Παπούλιας,  ανήμερα 17 Νοέμβρη 2014, έκανε την εξής δήλωση (τμήμα της):
«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι μία από τις στιγμές της ελληνικής ιστορίας που αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία στην πορεία του χρόνου»
«Όλο και περισσότερο χρειαζόμαστε παραδείγματα που δείχνουν ότι η κοινωνική απελευθέρωση κατακτιέται με αγώνες, ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από το πάθος για ελευθερία και δημοκρατία, ότι η καθεστωτική βία και ο αυταρχισμός χρειάζονται παθητικότητα και ανοχή για να επιβληθούν».
Ελληνικέ λαέ...!!! Μας το λέει στα ίσια λοιπόν, κι εμείς παθητικοί κι ανεκτικοί ακούμε τον άνθρωπο, που εκ του θεσμικού του ρόλου υπέγραφε τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, κατά παράβαση του Συντάγματος,  λες και ήταν αυτόγραφα. Το κατά παράβαση εύκολα το αντιλαμβάνεται κανείς ότι  είναι έτσι, εάν διαβάσει το (αρ.44 παρ.1) του Συντάγματος που αναφέρει:

<<Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Oι πράξεις αυτές υποβάλλονται στη Bουλή για κύρωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παράγραφος 1, μέσα σε σαράντα ημέρες από την έκδοσή τους ή μέσα σε σαράντα ημέρες από τη σύγκληση της Bουλής σε σύνοδο. Aν δεν υποβληθούν στη Βουλή μέσα στις προαναφερόμενες προθεσμίες ή αν δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή τους, παύουν να ισχύουν στο εξής.>>
34 ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ… (εδώ)

Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που έχουν κυρωθεί από 06.10.2009 και έπειτα (εδώ)

  Αν αναλογιστούμε βέβαια ότι για κάποια άρρωστα μυαλά της υφηλίου, ήταν εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη (δεν συμφωνώ με το απρόβλεπτη διότι κάθε άλλο παρά απρόβλεπτη ήταν) να εξαφανίσουν αν θα ήταν δυνατόν την Ελλάδα από τον χάρτη, μαζί με τους ιθαγενείς της, τότε ορθώς τα υπέγραψε.  Φυσικά το ακριβώς προηγούμενο σχόλιό μου είναι άκρως, και τόσο ειρωνικό, όσο και η δήλωση του Προέδρου της Ελληνικής "Δημοκρατίας" προς τον Ελληνικό λαό με αφορμή την επέτειο της 
εξέγερσης του πολυτεχνείου.
 Βέβαια οι περισσότεροι των πρωτεργατών της "εξέγερσης" αυτής, ήταν και αυτοί που κοσμούσαν κατά την μεταπολιτευτική περίοδο με την παρουσία τους, τα βουλευτικά και υπουργικά έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου. 
 Ίσως είμαι αφελής τελικά που τα λέω όλα αυτά, διότι τα παιδιά αγωνίστηκαν για την Δημοκρατία τον καιρό εκείνο, και τελικά πήραν ως προίκα την Ελλάδα.
  Κρατήστε πάντως προς σκέψη  το τελευταίο που είπε αυτό το τρελό  αγόρι, 
 <<η καθεστωτική βία και ο αυταρχισμός χρειάζονται παθητικότητα και ανοχή για να επιβληθούν>>. 

Δεν νομίζεται ότι έχει ένα δίκιο;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου