Τελευταίες δημοσιεύσεις

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

On 1:21 π.μ. by Συνάντηση Ελλήνων in    No comments
Η επιχείρηση της αποψίλωσης του ηθικού των συνελλήνων καλά κρατεί. Το μέγα ερώτημα που θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε όλοι στον εαυτό μας είναι: Γιατί μας επηρέασε τόσο πολύ η διαμάχη των δύο αυτών προσώπων;
   Προσωπικά θεωρώ ότι η απάντηση κρύβεται πίσω από την άγνοια όλων μας για το ποια είναι η πραγματική δύναμη ενός λαού.   

  Αν ξεφυλλίσουμε την νεότερη ιστορία μας θα δούμε πράγματι ότι ο Ελληνικός λαός έχει πέσει ουκ ολίγες φορές θύμα "φίλιων" δυνάμεων κι εθνοπατέρων. Τα παλαιότερα χρόνια θα μπορούσα ίσως να δικαιολογήσω τα φαινόμενα αυτά από την πραγματική έλλειψη ενημέρωσης του κόσμου για το τι διαδραματίζονταν γύρω του. Σήμερα υπάρχει κάτι το οξύμωρο. Πληροφόρηση υπάρχει αλλά τις περισσότερες φορές δεν είναι έγκυρη (δολίως φυσικά).
   Σήμερα λοιπόν καλούμαστε να απαντήσουμε στο ανωτέρω ερώτημα, και η απάντηση ίσως μας δώσει και την οριστική λύση όλων των προβλημάτων του Έθνους μας. Χρειάζεται τελικά πάντα κάποιος να μας "σώζει"; Η δυνατότητα να σωθούμε μόνοι μας δεν υπάρχει ή δεν υπήρξε ποτέ;
   Στην περίπτωση της διαμάχης των κ. Σώρρα και Λαμπράκη επηρεαστήκαμε και μάλιστα πολύ. Θεωρήσαμε δεδομένα πολλά πράγματα τα οποία τώρα δεν είναι και τόσο δεδομένα τελικά. Πάλι μας χρησιμοποίησαν; Πάλι μας εξαπάτησαν; Ίσως ναι , ίσως όχι. Ο χρόνος όμως περνά κι αυτό είναι που με ανησυχεί. 

  Ξαφνικά μας είπαν ότι ο χρόνος είναι Κρόνιος. Κρόνιος ή μή, ο χρόνος καθορίζει πολλά. Σε 2-3 μήνες ίσως η Ελλάδα να μην υπάρχει όπως την γνωρίζουμε. Αλλά ας μην λάβουμε υπ' όψιν τον χρόνο... Γιατί; Διότι είναι Κρόνιος φυσικά... Κάποιοι μάλλον παίζουν με την νόησή μας.
  Πάντα όμως ο λαός παίζει εν αγνοία του με σημαδεμένη τράπουλα.
 Αφεθήκαμε θεωρώ στα χέρια τους με μεγάλη ευκολία. Κι αυτό γιατί δεν έχουμε πλήρη επίγνωση της δύναμής μας. Βολευτήκαμε για ακόμη μια φορά στην λογική "κάποιος θα μας σώσει". Αγαπητοί μου εάν δεν κινηθούμε από μόνοι μας έστω και την ύστατη στιγμή, ίσως και αυτή να είναι η τελευταία μας.

Π.Κ.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου