Τελευταίες δημοσιεύσεις

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

On 4:33 π.μ. by Συνάντηση Ελλήνων in , ,    No comments

Την ανοιχτή ιδρυτική της συνέλευση πραγματοποίησε η πρωτοβουλία «Διαγραφή του Χρέους Τώρα» την Τετάρτη 4 Μάρτη στην αίθουσα της ΟΤΟΕ. Πριν από τη συνέλευση τη διακήρυξη της Πρωτοβουλίας είχαν υπογράψει 90 οικονομολόγοι, νομικοί, συνδικαλιστές, στελέχη από την Αριστερά, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες.
Μεταξύ άλλων η διακήρυξη τονίζει πως «η άμεση παύση της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους, μέσα από την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, και η διαγραφή του στη συνέχεια επιβάλλεται προκειμένου να δημιουργηθεί ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος, που θα επιτρέψει την άσκηση της αναγκαίας κοινωνικής πολιτικής για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου του λαού και θα κάνει πράξη τον στόχο της ανατροπής της λιτότητας» ενώ οι υπογράφοντες θεωρούν ότι «η μονομερής διαγραφή του ελληνικού δημόσιου χρέους θα επιβληθεί στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πολιτικής ρήξεων».
Στην ιδρυτική συνέλευση την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου, μίλησαν οι: Λεωνίδας Βατικιώτης (δημοσιογράφος, οικονομολόγος), Νίκος Ιγγλέσης (δημοσιογράφος, συγγραφέας), Δημήτρης Μπελαντής (δικηγόρος, συνδικαλιστής), Πάνος Παπανικολάου (γιατρός, συνδικαλιστής), Γιώργος Πετρόπουλος (δημοσιογράφος, ιστορικός), Ναταλί Γλέζου εκπρόσωπος του Πανελλαδικού Μετώπου Πλατειών. Γιάννης Σηφακάκης (στέλεχος του ΣΕΚ). Παύλος Αντωνόπουλος (μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ) και Όθωνας Κουμαρέλας (εκπρόσωπος του ΕΠΑΜ) ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Θέμης Μπαλασόπουλος (πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ).
Ο Εργατικός Αγώνας παρουσιάζει το βίντεο της εκδήλωσης (Πηγή βίντεο: Βασίλης Νούσης vnousis) και τις ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις των συμμετεχόντων (για την ευκολότερη αναζήτηση, πριν από κάθε ομιλητή παρατίθεται ο χρόνος έναρξης της παρέμβασής του):


Συντονιστής: Άρης Χατζηστεφάνου (δημοσιογράφος)
0:10:55 Λεωνίδας Βατικιώτης (δημοσιογράφος, οικονομολόγος)
0:21:25 Νίκος Ιγγλέσης (δημοσιογράφος, συγγραφέας)
0:37:50 Δημήτρης Μπελαντής (δικηγόρος, συνδικαλιστής)
0:50:15 Πάνος Παπανικολάου (γιατρός, συνδικαλιστής)
1:07:35 Γιώργος Πετρόπουλος (δημοσιογράφος, ιστορικός)
1:24:30 Ερωτήσεις – απαντήσεις
1:38:25 Τοποθέτηση Ναταλί Γλέζου εκπρ. Πανελλαδικού Μετώπου Πλατειών
1:42:50 Τοποθέτηση Γιάννη Σηφακάκη (στέλεχος του ΣΕΚ)
1:45:10 Τοποθέτηση Παύλου Αντωνόπουλου (μέλος εκτελεστικής επιτροπής ΑΔΕΔΥ)
1:53:00 Τοποθέτηση Όθωνα Κουμαρέλα (εκπρ. ΕΠΑΜ)
Χαιρετισμός στο 0:03:30 από τον Θέμη Μπαλασόπουλο (πρόεδρο ΠΟΕ ΟΤΑ)
1:55:20 κλείσιμο της συνέλευσης (Λεωνίδας Βατικιώτης)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου