Τελευταίες δημοσιεύσεις

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

On 12:30 π.μ. by Συνάντηση Ελλήνων in ,    No comments

Από τον Thanasis Alampasis

Η ερώτηση είναι μία και είναι απλή:
 Πίστευες ποτέ ότι νομίμως εκλεγμένοι βουλευτές κόμματος θα οδηγούνταν στη φυλακή με τις πιτζάμες? Ασφαλώς και οι σαμαροβενιζέλοι δεν μπορούσαν να σταθούν άλλο. Ασφαλώς και δεν μπορούσαν να περάσουν από τη βουλή τα μέτρα που ζητούνται τώρα. Ασφαλώς και ο ΣΥΡΙΖΑ ερχόταν στην εξουσία. Ασφαλώς και δεν θα μπορούσε (υπό νορμάλ συνθήκες) να κάνει κωλοτούμπα στο δίμηνο. Εσύ όμως τι πιστεύεις? Ότι η κόπωση των κομμάτων μιας αποτυχημένης δημοκρατίας όπως η ελληνική δεν έχει προβλεφθεί ως σενάριο? Έπεσε στη χώρα ένα τρισεκατομμύριο Ευρώ με τη μεγαλύτερή διάσωση χρεοκοπημένου κράτους στην ιστορία του καπιταλισμού, δίχως οι δανειστές να έχουν πλαν B,C,D, E και F?
Αναφορικά με την κοινή γνώμη: Ή Δυτική κοινή γνώμη είναι άβουλη. Ο δυτικός τύπος ανθρώπου έχει απολέσει πλήρως την ορθοκρισία του. Τη στιγμή που μιλάμε συμβαίνει μια εκπληκτική κοσμογονία: τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης διαμορφώνουν με εκπληκτικό τρόπο τις συνειδήσεις των λαών. Παρακολουθώ την κοσμογονία αυτή με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Είδηση είναι μόνο αυτή που παίζει στα κυρίαρχα δυτικά μέσα• είδηση που ως θεϊκός λόγος αναπαράγεται από τα τοπικά παπαγαλάκια. Πρόκειται για "βομβαρδισμό" με τόνους πληροφορίας, συχνά αντικρουόμενων μεταξύ τους, που μπλοκάρουν την ορθοκρισία του ανθρώπινου νου. Το αποτέλεσμα είναι προφανές: το σύνολο σχεδόν των ανθρώπων έχει απολέσει την ορθοκρισία του, με αποτέλεσμα οι μάζες να μετατραπούν σε ασυνείδητα κατευθυνόμενα υποκείμενα των κυρίαρχων μέσων. Πλέον ο δυτικός τύπος ανθρώπου είναι πρόθυμος να καταβροχθίσει (αμάσητη) οποιαδήποτε πληροφορία. Ακόμα και την πληροφορία που βρίσκεται σε αντίθεση με την κοινή λογική. Εδώ όμως ανακύπτει ένας άλλος, πολύ σοβαρότερος, κίνδυνος. Το θεϊκό σύνδρομο των ελίτ.
Τηρουμένων των αναλογιών , σε ασυνείδητη σύγχυση τελούν και οι ελίτ. Όσο και αν έχουν την αίσθηση της παντοδυναμίας, διαπράττονται λάθη τα οποία αποκαλώ "λάθη του θεϊκού συνδρόμου". Τα λάθη που έχουν ως γενεσιουργό αιτία το "θεϊκό σύνδρομο παντοδυναμίας" είναι τα πιο επικίνδυνα για την παγκόσμια ασφάλεια και το μέλλον ρης ανθρωπότητας. Διότι είναι αφενός ύπουλα, αφού ελλείπει ο φόβος της τιμωρίας από τις συνέπειες του λάθους - φόβος που πχ υπήρχε κατά τη διάρκεια του ψυχρού Πολέμου , εξού και η σταθερότητα στο παγκόσμιο σύστημα. Τελικά ο άνθρωπος φτάνει στο σημείο να αγνοεί το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, θεωρώντας εσφαλμένα ότι αυτός είναι που ορίζει και καθορίζει τις συνθήκες εντός των οποίων καλείται να επιβιώσει. Το αποτέλεσμα είναι η ανθρωπότητα (μεσομακροπρόθεσμα) να οδηγείται σε καταστροφή, αφού ελλείπει ο μηχανισμός τροχοπέδησης και επαναφοράς του ασυνείδητου σε κατάσταση που ο μηχανισμός λήψης των αποφάσεων είναι σε θέση λαμβάνει αποφάσεις λογικές, βάσει του ενστίκτου της επιβίωσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου