Τελευταίες δημοσιεύσεις

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

On 11:28 μ.μ. by Συνάντηση Ελλήνων in , ,    No comments

  Μετά από επαφές και με άλλα ανήσυχα πνεύματα για το μέλλον της πατρίδας μας , προβληματίστηκα και προσπάθησα να βρω τι εμποδίζει όλους μας και δεν συνεργαζόμαστε σε ένα κοινό φορέα.
  Διαπίστωσα πως τα σημεία ένωσής μας δεν είναι δύσκολο να βρεθούν και ήδη υπάρχουν.
Η δυσκολία είναι του τρόπου εφαρμογής των λύσεων.
 

 Ο καθένας μας διαθέτει μια ισχυρή προσωπικότητα (χαρακτηριστικό των Ελλήνων) μ ε δυνατό το εγώ του, όπου όμως - σύμφωνα με τις σημερινές συνθήκες που επικρατούν - δεν είναι δημιουργημένο για προϋποθέσεις σύμπραξης.
Κάποιοι φωνάζουν πως πρέπει να διώξουμε το εγώ και να κρατήσουμε το εμείς προσπαθώντας να κατευνάσουν τον εγωισμό που διαθέτουμε ο καθένας μας και αυτό είναι το πρώτο εμπόδιο.
Ο Έλληνας από την φύση του είναι υπερήφανος και αυτό ίσως τον κρατά ακόμα στην ζωή.

Ο Έλληνας είναι πολυτάλαντος, ευφυής , πολυμήχανος, δίκαιος, απρόβλεπτος, ευαίσθητος και θα έλεγα κι ένα σορό άλλες ξεχωριστές ικανότητες, εάν μας είχαν επιτρέψει να αναδυθούν από μέσα μας.

 Όλα αυτά τα χρόνια κατοχής αλλά και εισβολών από παντού μας κρατούν καθηλωμένη την προσωπικότητά μας , εμποδίζοντάς να εκφραστούμε ως Πραγματικοί Έλληνες.
Ξένες συνήθειες μας έχουν δοθεί ως Ελληνικές και δεν τους φτάνει αυτό, αλλά προσπαθούν να εξοντώσουν κάθε τι Ελληνικό προσθέτοντάς μας κι άλλες ξένες συνήθειες.
Μαζί με τους μετανάστες από παντού, έχουν εισβάλει και ιδέες, τις οποίες έχουμε ασπαστεί επειδή ποτέ δεν μας έδειξαν την αλήθεια και δεν μας προσέφεραν ποτέ την πραγματική γνώση των Ελληνικών ιδεών.

 Σχετικά πρόσφατα, μας πρόσθεσαν ως δεύτερη γλώσσα τα Αγγλικά, τα Γαλλικά και τα Γερμανικά, χωρίς σ’ αυτά τα κράτη να υπάρχει ως δεύτερη γλώσσα τους τα Ελληνικά.
Γεμίσαμε με φροντιστήρια ξένων γλωσσών για να εξοικειωθούμε με την μεγάλη αλλαγή.
Κανένας δεν το υποψιάστηκε και κανένας δεν μας προστάτεψε από αυτή την πραγματικότητα.
Το μόνο που μας ωθούσαν να ψάχνουμε, ήταν το χρήμα και την εμφάνισή μας.
Εάν φορούσες γραβάτα και είχες πολλά χρήματα, ήσουν ένα αξιοπρόσεκτο άτομα μέσα στην κοινωνία.

 Το αποτέλεσμα αυτής της άποψης, ήταν να αναζητούμε ακατάπαυστα το χρήμα και να φροντίζουμε το παρουσιαστικό μας για να κάνουμε εντύπωση.
Με λίγα λόγια κοιτούσαμε το περιτύλιγμα και όχι το περιεχόμενο.

 Θα μπορούσα να γράψω πολλά και το έχω σκοπό με επόμενη σειρά αναρτήσεων να ασχοληθώ με τα προβλήματα μας , καθώς μου το έκανε σχόλιο κάποια φίλη, ζητώντας μου να ασχοληθώ μ’ αυτά και πιστέψτε με είναι μια σειρά αναρτήσεων με ενδιαφέρον, που διαχωρίζει τα πραγματικά από τα πλασματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.
Θα επιστρέψω όμως στο αρχικό θέμα της ανάρτησης για να εκθέσω τα 10 σημεία, τα οποία πιστεύω πως θα μας ενώσουν.
  Πριν όμως αναφέρω αυτά τα σημεία, θα ήθελα να σταθώ σε μια λεπτομέρεια.
Η λεπτομέρεια έχει την ονομασία αποδοχή.

 Θα ξεκινήσω πρώτα με τα 5 σημεία συνεργασίας είτε φορέων είτε πολιτών και μετά θα γράψω για τα 5 σημεία που θα αλλάξουν αυτό τον τόπο.


Εάν δεν δεχθείς πως αυτό το Ελληνικό κράτος ιδρύθηκε για να εξυπηρετήσει ξένα συμφέροντα και όχι Ελληνικά (υπάρχουν όλα τα στοιχεία που το αποδεικνύουν), δεν θα δεχθείς ποτέ πως θέλει να το ιδρύσεις από την αρχή.
Τότε υπήρχε η δικαιολογία πως δεν είχαμε κράτος και υπήρχε ένα βασανισμένο Έθνος.
Τώρα υπάρχει ήδη η αναγνώριση του δικαιώματος να υπάρχει αυτό το Κράτος κι Έλληνες με έντονο το αίσθημα να δικαιωθεί επιτέλους το Ελληνικό Έθνος.

 Εάν τώρα αποδεχθεί πως ήταν στημένο λάθος κάθε τη προηγούμενο, πρέπει να αποδεχτεί και το γεγονός πως ήταν λάθος και κάθε τι που γνώριζε και υπερασπιζόταν πριν.
Αυτό είναι το δυσκολότερο σημείο, αλλά δεν μπορεί να θέλεις ένα νέο Κράτος … κρατώντας τον παλιό εαυτό σου.

  •  Το πρώτο λοιπόν σημείο που θα μπορούσε να ενώσει κάποιους για την δικαίωση του Ελληνικού Έθνους είναι η «αποδοχή» ότι γνωρίζει ελάχιστα και πως έχει την διάθεση να μάθει περισσότερα.

  •  Το δεύτερο σημείο περιέχει την λέξη «αναγνώριση». Η αναγνώρισή σου πως δεν είσαι πάνω απ’ όλα και η διάθεσή σου να συμβαδίζεις με κάποιους άλλους, θεωρώντας πως διαθέτουν τις ικανότητες σε τομείς που εσύ δεν τις διαθέτεις, διευκολύνει την όποια μορφή συνεργασίας.

  •  Τρίτο σημείο είναι η «ειλικρίνεια» και πιστεύω πως δεν έχει ανάγκη εκτενέστερης ανάλυσης.

  •  Τέταρτο σημείο είναι ο «σεβασμός» στην ύπαρξη της διαφορετικότητας. Κανένας δεν είναι πιστό αντίγραφο του άλλο και αυτό σημαίνει πως θα υπάρχουν διαφωνίες αλλά και διαφορετικές απόψεις σε πολλές συζητήσεις. Η βίαιη συμπεριφορά δεν ανήκει στον Ελληνικό χαρακτήρα και πρέπει αυτό να το βάλουμε καλά μέσα στο μυαλό μας.

  •  Πέμπτο σημείο είναι ο «στόχος» . Όταν όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει πως έχουμε κοινό στόχο, συμπεριφερόμασταν χωρίς να σηκώνουμε τοίχους ο ένας απέναντι στον άλλον.

 Αναγνωρίζουμε την διάθεση του άλλου και τοποθετούμε πιο μπροστά από εμάς τον κοινό στόχο.
Εάν κατορθώναμε να εφαρμόσουμε αυτά τα πέντε ως πρώτα σημεία σχετικά με την κατάσταση σχέσης μας, τότε θα μπορούσαμε να περάσουμε στα επόμενα πέντε για το καλό της πατρίδας μας που αφορούν την δόμηση του Ελληνικού Κράτους .

Σχετικά με την δόμηση του Ελληνικού κράτους τα πέντε σημεία είναι :


  •  Το πρώτο σημείο είναι η υπεράσπιση του σημερινού Ελληνικού Συντάγματος στα άρθρα που αφορούν την σχέση πολίτη και Κράτους με απώτερο μελλοντικό στόχο να αναθεωρηθεί, ώστε να εφαρμόζει απόλυτα την Δημοκρατία στην πατρίδα μας.

  •  Το δεύτερο είναι η Εθνική ανεξαρτησία. Την απόλυτη απεξάρτηση μας κι όχι επαφή μας. Την καλή και εποικοδομητική γειτονία με όλους. Την συνεργασία μας σε παγκόσμιο επίπεδο – γνωρίζοντας – πως άλλο είναι η συνεργασία κι άλλο η εξάρτηση της ύπαρξής μας από αυτούς.


  •   Το τρίτο σημείο είναι η αναδόμηση του Κρατικού μηχανισμού με την απόλυτη συμμετοχή και αποφάσεις του κάθε Έλληνα πολίτη.Την συνύπαρξη δηλαδή των πρακτικών και των θεωρητικών σε αποφάσεις για λύσεις προβλημάτων.

  •  Το τέταρτο σημείο είναι η ανάδυση και προβολή του Ελληνικού πολιτισμού και του Ελληνικού πνεύματος, με στόχο η Ελλάδα να γίνει παγκόσμιο κέντρο του πνεύματος.

  •  Το πέμπτο είναι η απλούστευση της ζωής μας επιδιώκοντας την ισορροπία των πνευματικών με των υλικών αξιών.

 Οι τρόποι για την επίτευξη και σωστή απόδοση των πέντε δεύτερων σημείων, που αφορούν την δόμηση του Ελληνικού Κράτους, θα είναι συζητήσιμοι και θα αποφασιστείς μετά από συνελεύσεις απ’ όλους όσους θα συμμετέχουν. Από αυτές τις συνελεύσεις θα προστεθούν και οποιαδήποτε άλλα σημεία θεωρηθούν απαραίτητα.

 Αυτή η ανάρτηση θα σταλεί σε όσους φορείς, κινήσεις και κινήματα υπάρχουν, ως πρόσκληση συνεργασίας με σκοπό να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να συζητήσουμε το ενδεχόμενο ενός φορέα που θα μπορέσει να δώσει πραγματικά Ελληνικές λύσεις στα Ελληνικά προβλήματα. Εάν κάποια κίνηση δεν ενημερωθεί για το λόγο που δεν θα γνωρίζω την ύπαρξη της και δει την ανάρτηση, θα μας ήταν ευχάριστο να απαντήσει

 Θέσεις και αρμοδιότητες υπάρχουν πολλές, κατάλληλος πρόεδρος θα είναι εκείνος που θα καταφέρει να κρατήσει ενωμένους όλους μας , αναγνωρίζοντας τις αξίες του καθενός μας και ενθαρρύνοντάς μας σε κάθε προσπάθεια.

Ας σταματήσουμε να κοιτάμε το περιτύλιγμα κι ας κοιτάξουμε την ουσία που κρατά το περιεχόμενο.

Συντάκτης
Χαράλαμπος Μπάστας.
ΕΝΚΕ Ενωμένη Κίνησις Ελλήνων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου