Τελευταίες δημοσιεύσεις

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

On 3:22 π.μ. by Συνάντηση Ελλήνων   1 comment

Θέλαμε δεν θέλαμε, πέρασε η πρώτη φάση τσιπαρίσματος και ελέγχου συναλλαγών με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Αυτό όμως που παρατηρείται σε πολλές περιπτώσεις είναι η άρνηση πληρωμής με αυτόν τον τρόπο από καταστηματάρχες. Πολλοί από αυτούς, σκοπίμως αφαιρούν τα μηχανήματα ανάγνωσης-χρέωσης καρτών από τα καταστήματά τους.
Φανταστείτε λοιπόν να είστε σε μια στιγμή ανάγκης, όπως για παράδειγμα εγώ, που βρέθηκα 5:00 π.μ. με ρεζέρβα, σε διανυκτερεύον βενζινάδικο, όπου ο υπάλληλος μου αρνήθηκε την κάρτα ως μέσον πληρωμής, αλλά μόνο με μετρητά τα οποία εξαφανίστηκαν σχεδόν από την αγορά.
Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη οπου υπάρχει άρνηση πληρωμής με αυτόν τον τρόπο;

Από τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με ΦΕΚ 65 Α / 28-6-2015 και 66 Α / 30-6-2015  προκύπτει ότι είναι αυτεπάγγελτο αδίκημα, και ενεργείται διαδικασία αυτόφωρου. Καλείτε την αστυνομία και επικαλείστε τους ανωτέρω νόμους. Καλό είναι να εκτυπώσετε τα ανωτέρω ΦΕΚ και να τα έχετε μαζί σας διότι οι αστυνομικοί δεν είναι ακόμη πλήρως ενημερωμένοι σχετικά. Στην περίπτωση που έχετε πρόβλημα από κάποιο όργανο και δεν έχετε μαζί σας τους ανωτέρω νόμους για να τον ενημερώσετε, τότε ζητάτε από τον αστυνομικό να επικοινωνήσει με τον διοικητή του ή με τον Εισαγγελέα υπηρεσίας για να λάβει περαιτέρω οδηγίες.
Σημείωση: Ισχύει μόνο για την περίοδο της τραπεζικής αργίας.
Είπαμε ότι περνάμε δύσκολες στιγμές όλοι μας, αλλά να μην γίνουμε και ζούγκλα! 

1 σχόλιο:

  1. Ευτυχώς σιγά σιγά έχει αρχίσει να αλλάζει αυτή η τακτική. Οι χρεωστικές κάρτες διευκολύνουν πολύ την καθημερινότητά μας και είναι κρίμα να υπάρχουν ακόμη και σήμερα τέτοια περιστατικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή