Τελευταίες δημοσιεύσεις

Τελευταίες δημοσιεύσεις
Το ιστολόγιο με διακριτικό τίτλο <<ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ>> και με domain name ellas-meeting.blogspot.gr ξεκίνησε ώς ιδέα τον Μάρτιο του 2014, ως μια πρώτη προσπάθεια προσέγγισης εφαρμογής πραγματικής Δημοκρατίας, έστω και διαδυκτιακά. 
  Δεν εμφανίστηκε δημόσια, ούτε προωθήθηκε απο τότε μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2014 διότι έκρινα ώς ιδρυτής του, οτι δεν ήμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε απλούς κανόνες Δημοκρατίας. 
   Τα σημάδια ήταν παντού γύρω μου που με απέτρεπαν τόσο καιρό να το φανερώσω. Ίσως κι εγώ ο ίδιος δεν ήμουν πραγματικά έτοιμος για κάτι τέτοιο. Χρειάστηκε ο απαραίτητος χρόνος με συζητήσεις επί συζητήσεων, καταθέσεις απόψεων ώστε να ωριμάσουμε και να περάσουμε απο πολλές καταστάσεις, κι εν κατακλείδι  να συνειδητοποιήσουμε τουλάχιστον αρκετοί απο εμάς - Έλληνες όλοι - οτι η πραγματική Δημοκρατία λειτουργεί μόνον όταν οι άνθρωποι που την εφαρμόζουν διέπονται απο κανόνες που έχουν συμφωνηθεί απο τους ίδιους.
  Εδώ υπάρχει ένα ζητούμενο το οποίο είναι το σοβαρότερο, κατα την γνώμη μου.
   Πώς γίνεται να αποφασιστούν οι κανόνες απο όλους ταυτόχρονα; Θεωρώ οτι με κάποιον τρόπο πρέπει να γίνει η αρχή. Να θεσπιστούν δηλαδή οι πρώτοι θεμέλιοι κανόνες, όπου κανείς  - έχων Αρετή, έχων το αίσθημα του Δικαίου, λάτρης της Ελευθερίας, της Ισότητος και της Ισονομίας - δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει. Βάζοντας την μαγιά, το ψωμί θα φουσκώσει! 
  Πιστεύω πια οτι μετά απο τις διερευνητικές κινήσεις και τα αδιέξοδα που βρεθήκαμε, ήλθε δειλά δειλά ο καιρός να προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε Δημοκρατία σε μικρή κλίμακα για αρχή. Κι αυτό θα κάνουμε!
  Σύντομα θα συστηθούμε με ονοματεπώνυμο όλοι εμείς που ξεκινήσαμε και συνδιαμορφώνουμε το ιστολόγιο και όλη την προσπάθεια απο την αρχή.

  Π.Κ.