Τελευταίες δημοσιεύσεις

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

On 7:29 π.μ. by Συνάντηση Ελλήνων in ,    No comments
  Υπάρχει έντονα η αίσθηση ότι όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν το πραγματικό πρόβλημα. Και δεν είναι άλλο από εμάς τους ίδιους. Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα για το τι εννοώ με αυτό... Δώστε μου την ευκαιρία πρώτα να αναπτύξω την σκέψη μου κι έπειτα είμαι ανοικτός για διάλογο.

 Για πρώτη φορά στην γνωστή τουλάχιστον ιστορία του ανθρώπινου γένους βρίσκεται σε εξέλιξη ένας διαφορετικός πόλεμος εδώ και πολλά χρόνια. Ένας πόλεμος, που αν επιστρατεύσουμε την απλή λογική, ίσως οι επόμενες γενιές να έχουν την ευκαιρία να διδάσκονται μέσω της ιστορίας στο μέλλον.  Υπάρχει όμως ακόμη ο κίνδυνος να μην υπάρξει ´´ μέλλον´´ αν δεν στίψουμε το μυαλό μας να βρούμε λύση.

Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να εντοπίσουμε και να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα. Θεωρώ ότι μια καλή αρχή προς αυτή την κατεύθυνση είναι να σταματήσουμε την υπερπληροφόρηση μας ή την υπερπαραπληροφόρησή μας για λίγο και να δούμε ο καθένας τον εαυτό του στον καθρέφτη. Μιλήστε μαζί του... Κάντε του ερωτήσεις, ανοίξτε διάλογο μαζί του. Για ένα πράγμα να είστε σίγουροι, ότι είτε το θέλετε ή όχι, δεν δύναται η συζήτηση με τον εαυτό σας να βασίζεται σε ψέματα. Αργά η γρήγορα όσα ψέματα κι αν ανταλλάξουμε με τον εαυτό μας, θα καταρρεύσουν σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.

  Ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι πρωτίστως ο εαυτός μας. Αν τα βρούμε μαζί του και συμμαχήσουμε τότε θα έχει έρθει η ώρα να στραφούμε προς τον έξω κόσμο.

 Αυτό που ανακάλυψα μετά από αυτή την διεργασία είναι ότι στο πραγματικό ανθρώπινο DNA είναι ´´γραμμένες´´ όλες οι πληροφορίες, και είναι κοινές για όλους τους πραγματικούς ανθρώπους.
Για παράδειγμα: Η ελευθερία, η ευδαιμονία, η πρόοδος, η γνώση, η εξέλιξη, η ανέλιξη και πολλά άλλα. Αξίες πανανθρώπινες που δεν έχουν στεγανά πολιτισμικά , θρησκευτικά , κομματικά , Εθνικά κ.α.  Πραγματικά, ότι διαιρεί τον πραγματικό άνθρωπο τον καταστρέφει.

Το πρόβλημα λοιπόν που κατα την ταπεινή μου γνώμη εντοπίζω σε πρώτη φάση είναι ότι δεν υπάρχει κώδικας επικοινωνίας μεταξύ μας. Και δεν εννοώ την κοινή μας γλώσσα, που παρόλο στην Ελλάδα μιλούμε Ελληνικά, τις περισσότερες φορές είναι λες και δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε ούτε για τα βασικά.
  Ο κώδικας επικοινωνίας που προτείνω βασίζεται στις προαναφερθήσες αξίες, που πρέπει να θυμηθούμε μέσω της εσωτερικής διεργασίας. Έτσι θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας και να πάμε στα επόμενα στάδια που είναι η αναγνώριση του πραγματικού προβλήματος μέσω της πραγματικής επικοινωνίας και του πραγματικού διαλόγου, και κατ´ επέκταση νομοτελειακά να επέλθει και η λύση.

Το ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ (να γνωρίζεις τον εαυτό σου) είναι θεωρώ μια πολύ καλή αρχή για να κατακτήσουμε οι πραγματικοί άνθρωποι την ΕΛ ΕΥΘΕΡΙΑ και να προχωρήσουμε στα πιο σημαντικά, που ανέκαθεν ήταν η αποστολή του ανθρώπου πάνω σε αυτόν τον πλανήτη.

Υ.Γ.: Απλά μοιράστηκα τις σκέψεις μου μαζί σου και θα επιθυμούσα να καταθέσεις την άποψή σου.

´Ερρωσθε και ευδαιμονείτε!!!
Κιόκιος Παναγιώτης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου