Τελευταίες δημοσιεύσεις

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

On 2:41 μ.μ. by Κιόκιος Παναγιώτης in , ,    1 comment
Υπάρχουν αρκετοί συμβεβλημένοι ιατροί με το ΕΟΠΥΥ σε κάθε νομό της επικράτειας. Αυτό όμως που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλοι οι πολίτες αυτού του έρμου τόπου είναι ότι όταν επιχειρούν να κλείσουν ραντεβού σε κάποιον συμβεβλημένο ιατρό, η συνηθέστερη απάντηση που παίρνουν είναι ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού αυτόν τον μήνα. Κάθε γιατρός έχει για κάθε μήνα 200 ραντεβού μέσω ΕΟΠΥΥ να καλύψει. Όταν τα 200 ραντεβού εξαντληθούν τότε θα πρέπει να κλειστεί ραντεβού για τον επόμενο μήνα. Πως όμως μπορούμε να γνωρίζουμε αν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού από τον συγκεκριμένο ιατρό, ώστε να μην μας παραμυθιάζουν;

Βασική προϋπόθεση είναι να έχετε πρόσβαση στο internet. Πριν πάρετε τηλέφωνο στον ιατρό σας, μπείτε στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ  http://www.odigostoupoliti.eu/diathesimotita-episkepseon-giatroi-eopyy-pedi/ και από εδώ κάντε την αναζήτηση των ιατρών που σας ενδιαφέρουν. Στην λίστα που θα εμφανιστεί θα δείτε την στήλη (Διαθεσιμότητα/Πλαφόν). Εκεί θα διαπιστώσετε αν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού ή όχι (ενημερώνεται καθημερινά απο τον ιατρό). Πάρτε τηλέφωνο τον ιατρό που επιθυμείτε και αν σας πεί οτι δεν έχει άλλα ραντεβού γι αυτόν τον μήνα, να είστε έτοιμοι να απαντήσετε ότι ήδη έχετε ελέγξει στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ για την διαθεσιμότητα.
  Θα διαπιστώσετε ότι ξαφνικά βρέθηκε ραντεβού και ότι έγινε κάποιο "λάθος". Αρκεί φυσικά να υπάρχει όντως διαθεσιμότητα.

Το ερώτημα που τίθεται είναι: Γιατί δεν κλείνουν τα ραντεβού μέσω ΕΟΠΥΥ ενώ είναι συμβεβλημένοι; Η πιθανές απαντήσεις είναι ότι:
α) Η υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ αργεί να τους πληρώσει.
β) Πάνω στην ανάγκη σου για ιατρό θα τσιμπήσεις και θα του πληρώσεις με μετρητά την επίσκεψη. γ) Μέσω του ΕΟΠΥΥ αυξάνεται η πελατεία τους.

Ιδού και η επιστολή από τον ΕΟΠΥΥ προς τους ιατρούς περί των καταγγελιών από πολίτες.

1 σχόλιο: