Σοκάρει με δηλώσεις του ο Δρ Paul Craig Roberts… Ο πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, εξέπληξε όταν ανέφερε πως η νέα ελληνική κυβέρνηση «μπορεί να δολοφονηθεί: επειδή το διακύβευμα είναι τόσο υψηλό». Ο γνωστός για τα καυστικά του σχόλια και αποκαλύψεις, Roberts, έστρεψε το ενδιαφέρον του στην Ελλάδα και δεν μάσησε καθόλου τα λόγια του… Και εμμέσως πλην σαφώς αποκάλυψε γιατί η Αμερική επισημοποίησε την στήριξη της στην Ελλάδα…

«Υπάρχουν πολύ περισσότερα εδώ. Το ελληνικό ζήτημα δεν αφορά μόνο τα συμφέροντα των πιστωτριών τραπεζών, οι οποίοι αθόρυβα θέλουν να πληρωθούν πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά που δικαιούνται να λαμβάνουν. Υπάρχει και άλλο έντονο ενδιαφέρον και αφορά το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και την τελική κατάληψη όλων των χωρών. Το σύστημα χρησιμοποιεί την ελληνική κρίση για τη δημιουργία δομής εξουσιών ανάλογα με τα συμφέροντα», αναφέρει χαρακτηριστικά.


Και συνεχίζει: «Αυτό το γεγονός καθιστά δύσκολο να υπάρξει μια συμφωνία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για τη βελτίωση των όρων που επιβάλλονται στην Ελλάδα. Γι “αυτό την καθιστά άκαμπτη. Αυτή η ακαμψία δίνει στην Ελλάδα το δικαίωμα να στέλνει το δικό της μήνυμα στην Τρόικα και την Ευρωπαϊκή Ένωση: «Δεν είμαστε το παιχνίδι σου – θα πάμε να παίξουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι.Θα δούμε αν η ελληνική κυβέρνηση το κάνει αυτό. Υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος να «μπορεί να δολοφονηθεί». Είναι απολύτως εφικτό. 

Δεν έχω σκεφτεί πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτρέψουν στη νέα κυβέρνηση και σε οποιαδήποτε υποτελή της να ανέβει και να γίνει ανεξάρτητη από τον έλεγχο της Ουάσιγκτον. Έτσι, οι νέοι υπάλληλοι της ελληνικής κυβέρνησης μπορεί να έχουν ένα «ατύχημα».Είχαμε αρκετές περιπτώσεις ηγετών μέχρι τώρα σε Λατινική και Νότια Αμερική, οι οποίοι δεν ακολούθησαν τη γραμμή της Ουάσιγκτον και στη συνέχεια πέθαναν μυστηριωδώς. Υπήρξε και μια σειρά από αυτούς που ανατράπηκαν από την CIA μέσω της οργάνωσης πραξικοπημάτων….


Εάν η νέα ελληνική κυβέρνηση μπορέσει να μην καμφθεί και να εμποδίσει τη φοβερή λεηλασία του ελληνικού λαού, δεν είναι απίθανη και η δολοφονία των ηγετικών μελών της. 

Η Ουάσιγκτον δεν θα επιτρέψει ανεξάρτητες κυβερνήσεις να εγερθούν στην Ευρώπη. Εάν μια ελληνική κυβέρνηση επιτύχει να σταθεί προστάτης του ελληνικού λαού και να τον αντιπροσωπεύσει πραγματικά, η ιδέα μπορεί να απλωθεί στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία και στη συνέχεια στην Ανατολική Ευρώπη. Ο έλεγχος πάνω στην Ευρώπη θα ξηλωθεί».


Πηγή: http://www.hellasforce.com